Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туреччина відкрила авіабазу американським військовим

Турецька авіабаза Інджирлик найближчим часом буде відкрита до використання коаліційними військами у боротьбі проти "Ісламської держави". Такої домовленості було досягнуто під час телефонної розмови між президентом США Бараком Обамою та прем’єр-міністром Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це у четвер повідомляє Hurriyet.

"Лідери двох країн домовилися про більш тісну співпрацю у боротьбі проти "ІД"... Зокрема, було узгоджено почати використання авіаційної бази Інджирлик в інтересах коаліційних сил у боротьбі проти "ІД" найближчим часом", - йдеться у повідомленні.

Сторони не називають точну дату початку проведення операцій з бази Інджирлик. Як повідомляють турецькі ЗМІ, це може статися вже на початку серпня.

Сторони також домовилися докласти зусиль, аби "перекрити потік іноземних бойовиків і забезпечити безпеку турецько-сирійського кордону".

Американський президент висловив співчуття рідним та близьким загиблих у Суручі та запевнив, що США всебічно підтримуватимуть Туреччину у боротьбі з "ІД".

Як повідомлялося, 20 липня унаслідок вибуху в культурному центрі турецького міста Суруч загинули 32 особи, близько 100 отримали поранення. Інцидент стався в місці, де кілька сотень молодих працівників соціальної сфери збиралися їхати до сирійського міста Кобані для його відновлення після атак ІД. За інформацією правоохоронців, вибух влаштував смертник - Шейх Абдуррахман Алагьоз, 20-річний студент університету, зареєстрований як мешканець провінції Адияман.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ