Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Туреччина випробувала власну авіабомбу

Туречинна випробувала на базі HABRAS у провінції Конья авіабомбу вітчизняного виробництва.

За діями військових спостерігав міністр промисловості і технологій країни Мустафа Варанк. Про це повідомляє УНН з посиланням на агентство Anadolu.

"Туреччина успішно випробовула бомбу на першій в світі надзвуковій доріжці. Авіабомба вагою в одну тонну подолала швидкість звуку і пробила бетонну ціль товщиною в один метр, укріплену сталевими арматурами", – йдеться у повідомленні.

Як повідомили у міністерстві промисловості і технологій Туреччини, у процесі випробувань авіабомбу розігнали до швидкості 1850 км на годину. Також зазначено, що раніше в цій країні випробували мініатюрну проникаючу боєголовку для бомби вагою 113 кг.

База HABRAS побудована за ініціативи ради Туреччини із науково-технічних досліджень (TÜBİTAK). Вона призначена для випробувань збройових систем вітчизняного виробництва на етапі розробок, боєприпасів перед запуском в серійне виробництво, а також тестування закуплених за кордоном систем озброєння.

Також вказано, що раніше у Туреччині успішно випробували перші балістичні ракети вітчизняної розробки Gokdogan (ракета малого і середнього радіусу дії) і Bozdogan (вражає цілі на великих відстанях) на військовому полігоні в Синопі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ