Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Турецькі інвестори побудують на Львівщині вітрову електростанцію

Турецька компанія “Атлас Глобал Енерджі” втілює у Сколівському районі проект з будівництва вітрової електростанції загальною потужністю 60МВт. Про це повідомили 27 січня Гал-інфо у пресслужбі ЛОДА.
Фото Львівська ОДА

Ввести в експлуатацію ВЕС планують у серпні 2022 року. У будівництво об'єкту та допоміжної інфраструктури планують інвестувати орієнтовно 72 млн євро. 

Про це йшлося сьогодні під час зустрічі першого заступника Львівської облдержадміністрації Андрія Годика із турецькими інвесторами.

“З боку обласної влади ми зацікавлені в реалізації цього енергетичного проекту і запевняємо вас у підтримці. Одним із пріоритетів діяльності керівництва області є створення сприятливого інвестиційного клімату та залучення інвестицій на Львівщину. Особливо, коли це інвестиції в екологічно чисту відновлювальну енергетику – вітер, сонце, біогаз. Тому будемо надійним партнером для вашої компанії щодо будівництва вітрової електростанції” ,– зазначив Андрій Годик.

Представник ТОВ «Атлас Глобал Енерджи» в Україні Святослав Жмуцький зазначив, проект передбачає будівництво безпосередньо самої ВЕС у складі 16 вітрових турбін, приєднання  ВЕС до мереж (35 та 110 кВ), а також реконструкцію під’їзної дороги від с. Тухолька.  Вітрову електростанцію планують підключати до підстанції “Лавочне-Т”, яка належить АТ “Укрзалізниця”.

“На сьогодні ми отримали дозвіл на будівництво 16 вітрових турбін.  Компанією відведено в установленому законодавством порядку 22 земельні ділянки для будівництва ВЕС. У процесі розробки перебуває проект будівництва мереж 35 та 110 кВ, а також реконструкції дороги.  На цей рік ми плануємо провести реконструкцію під’їзної дороги, її протяжність орієнтовно 6 кілометрів, прокласти траншеї та кабелі від нашої підстанції до підстанції “Лавочне-Т”, фундаменти для турбін, почати тендерні процедури по реконструкції підстанції. На наступний рік плануємо установку вітрових турбін, завершення реконструкції підстанції та отримання дозвільної документації щодо пуско-налагоджувальних робіт”,- розповів Святослав Жмуцький.

Під час зустрічі сторони домовились про подальшу співпрацю в реалізації проекту та супровід департаментами економічної політики та паливно-енергетичного комплексу усіх етапів побудови   вітрової електростанції.

Компанія “Атлас Глобал Енерджі” працює у секторі відновлювальної енергетики більше 15 років. У Туреччині побудували 8 ВЕС, 3 ГЕС у Грузії та Туреччині. Загальна потужність вітрових електростанцій – 400 МВт, ГЕС – 160 Мвт. Кількість споживачів – близько 2 млн осіб.

Зазначимо, в області працює 2 вітрові еклектростанції потужністю 33, 9 МВт.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ