Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Турецький центр протезування має намір виробляти протези у Львові

Сьогодні до львівської мерії завітали почесний консул України у місті Ізмір Угур Семіх Акдемір та керівник ортезно-протезного реабілітаційного центру «Teknik Ortopedi» Умутджан Юнлю.
Фото - ЛМР

Саме цей центр у турецькому Ізмірі уже 60 років виготовляє і встановлює різні протези. На зустрічі з міським головою Львова Андрієм Садовим обговорили можливість спільного виробництва протезів саме у Львові, повідомляють на сайті ЛМР. 

Андрій Садовий розповів і на прикладах показав, як у Львові функціонує екосистема НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN), де від початку повномасштабного вторгнення росіян вже пролікували понад 18 тисяч поранених українців. 

Власник ортезно-протезного підприємства та реабілітаційного центру «Teknik Ortopedi» Умутджан Юнлю розповів про виробництво протезів та новації, які їм уже вдалося запровадити і розробки яких ще тривають. Та зауважив, що вражений тією роботу, яку вдалося організувати у Львові під час війни.

«Таких проєктів, як у вас, напевно, немає в усьому світі. Ми завжди допомагали на територіях, де були військові дії. Ми маємо власне виробництво, встановлюємо різні протези і також виготовляємо протезні запчастини. Зараз в Америці разом із професором розробляємо біонічну руку. Також у нашій особистій розробці є протез стопи, що буде з’єднаний із коліном», – розповів Умутджан Юнлю.

Відтак сторони обговорили можливість відкрити у Львові спільне виробництво протезів, а також обмінятися досвідом між фахівцями-протезистами. Андрій Садовий наголосив на зацікавленості у співпраці з міжнародними партнерами та важливості створення власного протезного виробництва у Львові для забезпечення доступних цін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ