Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Туристичний потенціал зони відчуження представили на міжнародній виставці у Лондоні

Фахівці підприємств системи ДАЗВ за сприяння Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, громадська спілка "Асоціація чорнобильських туроператорів" та інші туристичні компанії представили туристичний потенціал зони відчуження на Всесвітній туристичній виставці "WTM 2019" у Лондоні.
Туристичний потенціал зони відчуження представили на міжнародній виставці у Лондоні

"Цього року уже понад 100 000 людей відвідало зону відчуження, а це означає, що інтерес кожного для зростає. Завдання Агентства та підприємств сфери управління ДАЗВ - забезпечити безпечне та комфортне відвідування зони відчуження. Виставка, яка триває у столиці Великої Британії, це важливий майданчик для ефективного та цільового представлення туристичного потенціалу зони відчуження", - наголошує т.в.о. Голови ДАЗВ Володимир Фещенко, - передає ДАЗВ.

За його словами, Указом Президента "Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи", Агентству було поставлено низку завдань щодо створення ефективних та прозорих механізмів для туристичних організацій і фізичних осіб, які мають намір надавати послуги з організації візитів до зони відчуження, удосконалення інфраструктури, створення нових маршрутів.

Окрім традиційного туризму, світова спільнота зацікавлена також у нових формах візитів, наприклад, у "науковому туризмі". Зокрема, експедиціях до Чорнобильського заповідника, де відроджується унікальна флора та фауна. Сьогодні Заповідник є цікавою локацією для науковців та молодих дослідників, які досліджують вплив іонізуючого випромінювання на флору та фауну. Також, цікавими будуть локації Заповідника і для орнітологів, які хочуть поспостерігати за сезонними міграціями червонокнижних птахів.

"Молоді фахівці технічних спеціальностей можуть пройти навчальні курси з радіаційно-екологічного моніторингу та характеризації радіоактивних відходів на базі ДСП "Екоцентр". Оператори атомних компаній мають змогу пройти спеціальний курс навчання з радіоекології та поводження з РАВ", - поділилися співробітники ДП "ЦОТІЗ" на виставці Марія Цибульник та Тамара Данильченко.

Якісно представити напрям наукового туризму Агенству допомогли фахівці Університету Салфорда, які уже багато років проводять дослідження у зоні відчуження

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у зоні відчуження успішно реалізовується українсько-японський проєкт SATREPS.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ