Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Тимошенко пообіцяла знизити ціни на цукор після виборів

Кандидат у президенти, прем’єр-міністр України Ю. Тимошенко прогнозує, що після другого туру виборів Президента ціни на цукор зменшаться. Про це вона сказала на зустрічі з аграріями в Миколаєві.

«Через півтора тижня відбудуться вибори і всі ціни стануть на свої місця, тому що це технологія», – вважає Тимошенко.

За її словами, великі виробники цукру безпідставно підвищили ціни на свою продукцію.

Нагадаємо, 28 січня міністр економіки Богдан Данилишин заявив, що Мінекономіки пов'язує різке підвищення цін на низку продовольчих товарів у регіонах зі спробами дискредитації Тимошенко напередодні другого туру виборів Президента.

Він додав, що хороший урожай 2009 року і достатні запаси продтоварів є додатковими факторами, що свідчать про необґрунтованість підвищення цін.

Нагадаємо, в січні в Україні різко подорожчали основні продукти харчування. Цукор, молоко, твердий сир, картопля та яйця - це перелік продуктів харчування, ціни на які найбільш істотно зросли за останні три тижні. Саме різке подорожчання зафіксовано по цукру. Сьогодні цей продукт у столичних супермаркетах вже коштує 9-11 грн/кг. Тільки за минулий тиждень ціни на цукор додали 10%, і процес на цьому не зупинився.

Уряд намагався вирішити цю проблему без зайвого розголосу. Як стало відомо «Делу», 25 січня Мінекономіки дало екстрене розпорядження Держінспекції з контролю над цінами до кінця тижня оперативно перевірити виробників і реалізаторів соціально значущих продуктів, що стрімко подорожчали.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ