Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко поставила підніжку Ющенку – Роман Безсмертний

Тимошенко поставила підніжку Президенту Ющенку, проголосувавши за відставку уряду Юрія Єханурова, у час найактивніших переговорів між Віктором Ющенком і Володимиром Путіном щодо укладення домовленостей по постачанню газу в Україну — заявив голова Політради Народного Союзу „Наша Україна” Роман Безсмертний, перебуваючи у Львові. Він зазначив, що рамкова угода, яка підписана 4 січня, — це лише невелика частина тих договірних двосторонніх угод по постачанню газу, які мають бути підписані між Україною і Росією.
Тимошенко поставила підніжку Президенту Ющенку, проголосувавши за відставку уряду Юрія Єханурова, у час найактивніших переговорів між Віктором Ющенком і Володимиром Путіном щодо укладення домовленостей по постачанню газу в Україну — заявив голова Політради Народного Союзу „Наша Україна” Роман Безсмертний, перебуваючи у Львові. Він зазначив, що рамкова угода, яка підписана 4 січня, — це лише невелика частина тих договірних двосторонніх угод по постачанню газу, які мають бути підписані між Україною і Росією. „95$ за 1 тис. кубометрів газу — це ціна України за її незалежність, адже ціна у 50$ —була передбачена тільки на один рік, як домовленість із урядом Віктора Януковича, а вже Президент Янукович мав поступово передати газотранспортну систему України у російське володіння. Нагадаю, що на сьогодні Україна є єдиною країною, яка  має незалежну газотранспортну систему серед усіх країн СНД”, — наголосив Роман Безсмертний. Він також зауважив, що уряд Єханурова отримав важкий газотранспортний спадок від своїх попередників, тож в умовах, яких він опинився, Єхануров із максимальною користю для країни провів переговори із Росією. „А після підписання усіх необхідних документів щодо постачання газу в рамках цією угоди, уряд буде переглядати попередні договори з метою повного відстоювання національних інтересів”, — прокоментував він.
     «Спроба відставки уряду Юрія Єханурова суттєво послабила позицію України у газових переговорах із Росією», - заявив голова центрального виконкому Народного Союзу «Наша Україна» Микола Катеринчук. „У разі потреби в Стокгольмський суд ми могли б звернутись і влітку” — підкреслив він.
В свою чергу, екс-міністр юстиції, керівник юридичного департаменту НСНУ Роман Зварич заявив „Гал-info”, що навряд чи в України буде потреба звертатися у Стокгольмський суд навіть улітку, адже переговори і домовленості за їх підсумками, які зараз проходять із Росією, цілком задовольняють інтереси України. Натомість, Зварич звинуватив Тимошенко у перекручуванні фактів. „Сьогодні Юля Володимирівна звинувачує уряд, що через підписання угоди втратилась можливість розв’язання питання через Стокгольмський суд, бо, за її словами, через підписання договору в Москві, у разі виникнення суперечностей, Україні доведеться звертатися у Московський арбітраж. Натомість вона прекрасно знає, що і раніше всі угоди, які підписувалися із Росією в Москві, також підлягали оскарженню спочатку у московському арбітражному суді, а вже потім у міжнародних судах”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ