Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко: "Творіть Крути проти мафіозного режиму"

Ув’язнена опозиціонерка Юлія Тимошенко в День пам'яті Героїв Крут закликає громадян організуватися і влаштувати "Крути проти мафіозного режиму".

Про це йдеться в її зверненні, поширеному у вівторок прес-службою екс-прем’єрки і лідера партії "Батьківщина".

Тимошенко зазначає, що 95 років тому кілька сотень юних захисників Української народної республіки намагалися самовіддано зупинити "армію більшовицьких загарбників, що йшла на Київ", а зараз "нащадки цих же більшовиків, дещо модернізовані і перефарбовані, – знову наступають на столицю і всю нашу державу".

"Наче внутрішні окупанти, знищують політичних опонентів, громадських активістів, звужують простір свободи, зупиняють європейський курс України. Державна машина працює для однієї мети – забезпечити своє довічне правління", - пише вона.

"Ми є свідками того, як сліпе бажання одного диктатора руйнує мрію і справу багатьох поколінь, вбиває надію мільйонів жити в нормальній європейській Україні, перетворює Україну із недостатньо розвиненої у достатньо відсталу феодальну державу", - вважає Тимошенко.

На її думку, "події 1918 і 2013 років схожі між собою тим, що перед нами знову лежить питання збереження української незалежності, майбутнього наших дітей і внуків і нашого місця серед цивілізованих держав".

"Вас неможливо приручити і переконати в тому, що чорне – це біле, неправда – це "істина", корупція у органах влади – це "економічна стабільність", а відсутність елементарних свобод і прав – це "збереження правопорядку", - зазначає екс-прем’єр.

За словами Тимошенко, "патріотично налаштовані українці з європейськими переконаннями – найбільший страх для режиму" і "режим боїться навіть одиночних виступів" – але "щоб докорінно змінити ситуацію в країні цього замало".

"В День пам'яті Героїв Крут я закликаю суспільство прокинутися! Особистий нейтралітет до того, що відбувається в країні, – це голос за встановлення диктатури, це втрачений шанс на європейське майбутнє, хоча би для наших дітей і онуків", - пише вона.

"Колись Лев Толстой сказав, що добрих людей більше, але зло перемагає, бо злі краще організовані. Я звертаюсь до вас: організовуйтесь, дійте спільно. Творіть у Києві, в містах і селах власні малі та великі, колективні та індивідуальні Крути проти мафіозного режиму", - закликає Тимошенко.

На її думку, "тільки тоді, коли приклад сотень відважних борців наслідують тисячі і сотні тисяч, коли Україна закипить багатьма вогнищами спротиву несправедливості, тільки тоді ми розімкнемо зачароване коло історії" і виборемо право на справді вільну європейську країну.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ