Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тисяча лучан отримують компенсацію за прихисток переселенців

Прийом документів від однієї людини – це до 15 хвилин робочого часу
фото з сайту Суспільне

Щомісяця орієнтовно тисяча власників житла звертаються у Луцький центр надання адміністративних послуг, аби оформити компенсацію за прихисток вимушено переселених українців.

Про це інформує Суспільне

Директорка ЦНАПу Луцька Лариса Карп’як розповіла, що упродовж перших п'яти днів кожного місяця власники житла, мають подавати документи для компенсації витрат на житлово-комунальні послуги у зв’язку з тим, що поселили людей, які рятуються від війни, каже Лариса Карп'як. Додає: так передбачено нормативними документами, тому що люди можуть змінювати місце проживання.

Прийом документів від однієї людини – це до 15 хвилин робочого часу, розповіла адміністраторка Тетяна Міщак. Каже: всі дані про переселенців є у базах, але їх щоразу звіряють та перевіряють, чи нічого не змінилось.

Подати документи до Луцького центру надання адмінпослуг для компенсації витрат за комунальні послуги можна онлайн та поштою, говорить директорка Лариса Карп’як.

За розміщення у своєму житлі переселенців відшкодування за комунальні послуги у літній період становлять в межах 445 гривень на кожного члена сім’ї, каже Лариса Карп'як. Пояснює: якщо це сім’я з чотирьох осіб, то це чотири рази по 445. На зимовий період, опалювальний сезон, ця сума сягає на одну особу — в межах 900 гривень, каже керівниця ЦНАПу.

Пенсіонерка Надія Ващук каже: від початку повномасштабного вторгнення дає житло людям із тимчасово окупованого Лисичанська. Розмістила двох людей: бабусю з онуком. Каже, що компенсації мало: "На опалювальний період 900 гривень хіба якось впливає? Це теж мало".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ