Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Тисячі окопних свічок, символічний ланцюг злуки: головне з життя області за добу

Про важливі новини з життя області за добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.
Фото - ЛОДА
Сьогодні вночі та вранці ворог завдав комбінованого ракетного удару по Україні, застосувавши крилаті, балістичні, авіаційні та зенітні керовані ракети.
Усього зафіксували 41 засіб повітряного нападу противника. Більшість ракет тих типів, які атакують по балістичній траєкторії. Завдяки воїнам протиповітряної оборони не всі ворожі ракети, які атакували нашу державу по балістичній траєкторії, досягли своїх цілей. Українським оборонцям неба вдалося знищити 21 ракету окупантів.

Минулої доби на Львівщині двічі лунало оповіщення про повітряну тривогу – через зліт МіГ-31К. Загроза не підтвердилася.

Романа Дмитришина зі Славського нагородили медаллю «За оборону міста Бахмут». А Богдан Микита з Тухлі Славської ТГ отримав медаль «За поранення» (важке). 

Трьом військовослужбовцям з Дрогобиччини посмертно вручили державні нагороди «За мужність» ІІІ ступеня. Нагороди отримали: Дмитро Овчаренко, Назарій Білокур та Роман Аваненко. 

У селі Бориничі Ходорівської ТГ на будівлі школи відкрили меморіальні дошки загиблим на війні односельчанам Роману Ястремському та Михайлу Манишину. Також на шкільних будівлях Станківського і Долішненського закладів освіти Моршинської громади відкрили пам’ятні дошки загиблим Ігорю Давидяку та Івану Попільняку, які були їхніми випускниками.

Сьогодні Львівщина прощається з трьома захисниками, які у боях за Україну віддали найцінніше – власні життя. Іван Якубовський, Олег Гуч, Василь Тарньовий.  

У межах Благодійний проєкт "Пташки Перемоги" наші захисники на фронті отримають ще понад 400 безпілотників. Рекордну суму, а це 7 мільйонів гривень, на 426 безпілотників вдалось зібрати під час благодійного аукціону «Мільйон на дрони».

Колектив шахти «Межирічанська» ДП  «Львіввугілля» придбав дрон Mavic 3 Pro вартістю 80 тис. грн і передав його колезі, який захищає Україну у складі 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України. Також під час новорічного збору акумулювали майже 215 тис. грн, за які купили і передали безпілотники нашим Захисникам. 

Кам’янка-Бузька громада зібрала кошти на три дрони DJI mavik 3T. Їх уже передали воїнові громади, який служить у 2 механізованому батальйоні  14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого.

Громада Побужанського старостинського округу зібрала понад 144 тис. грн. За ці кошти купили для 24 ОМБр імені короля Данила квадрокоптер та рацію. Для 103 бригади 64 батальйону – колеса до автомобіля ЗІЛ, для 24 бригади – рюкзаки, спальники. Також долучилися до збору на машину для 3 штурмової бригади та передали кошти пораненому воїну Віктору Легкому.

З Яворівщини передали черговий автомобіль для 45 окремої артилерійської бригади Збройних Сил України.

Понад 27 тис. грн зібрали жителі Мурованської громади під час благодійного заходу «Розколяда», який відбувся у храмі Покрови Пресвятої Богородиці села Ямпіль. Кошти підуть на підтримку воїнів громади.

Близько тисячі окопних свічок виготовили упродовж зимових канікул учні та вчителі ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 Кам'янки-Бузької. Більшість свічок уже відправили до захисників на передову. Також зібрали 12 тис. грн на придбання матеріалів.

Завершився четвертий благодійний турнір з міні-футболу у Великолюбінській громаді. Всі зібрані кошти, а це 20500 грн, передали на ремонт автомобіля офіцеру громади, який у лавах ЗСУ боронить нашу країну.

Діти, які навчаються у ОЗЗСО I-III ст. №1 імені Івана Франка Кам'янка-Бузької міської ради, разом з батьками передали нашим воїнам ліки та власноруч виготовлені розпалювачі.

На благодійному концерті до Дня Соборності у Бродівському Народному домі зібрали понад 5 тис. грн на зарядні станції для БПЛА для 3-го батальйону 42 окремої механізованої бригади. Артисти театру «Пошук» передали 9 тис. грн для наших захисників зі 42 бригади.

Радехівщина втратила талановиту людину. Вчора помер інтелектуал, дослідник, творча особистість, автор наукової монографії  «Радехів. Історія міста» – Тарас Дзьобан. Попри хворобу, він до останнього тісно співпрацював з Радехівською міською радою над новим краєзнавчо-дослідницьким проєктом. Робота обірвалася на завершальному етапі макетування. Громада втілить цей проєкт. Світла памʼять панові Тарасу.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ