Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2005 році здійснено повідомну реєстрацію 583 колективних договорів

За останній період активізувалась робота щодо укладання колективних договорів та угод на підприємствах, установах та організаціях міста. Чисельність працівників, охоплених колективними договорами, становить 83%, до облікової чисельності штатних працівників, що на 2,2% більше, ніж у 2004 році. Повідомила у коментарі «Гал-info» начальник управління праці та соціального захисту Львівської міської ради Галина Ямброс.
 У 2005 році здійснено повідомну реєстрацію 583 колективних договорів. Як зазначила Галина Ямброс, підприємства та організації міста при укладенні колективних договорів не передбачають конкретних зобов’язань щодо умов формування та використання фонду оплати праці, термінів виплати заробітної плати, проведення індексації її розмірів, порядку та розмірів встановлюваних доплат та надбавок.
«Має місце невиконання власниками положень галузевих угод, колективних договорів в частині фінансування заходів з охорони праці, порушення власниками прав найманих працівників у дотриманні встановленого розміру мінімальної заробітної плати та встановлення міжпосадових і міжкваліфікаційних співвідношень в оплаті праці для окремих категорій працівників, зростає міжгалузева диференціація заробітної плати. Однак надання управлінням рекомендацій щодо усунення виявлених недоліків при реєстрації колективних договорів сприяло збільшенню середньомісячної заробітної плати», — зауважила Галина Ямброс.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ