Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2019 році в Нацполіції з’явиться новий підрозділ

Як проінформували 20 грудня у Департаменті комунікації Національної поліції України, у 2019 році в Нацполіції з’явиться новий підрозділ.

Структуру відомства доповнить окремий авіаційний підрозділ з новими функціями. Крім того, триватиме розбудова вже існуючих структур, зокрема  – водної поліції. Водночас на автошляхах та у великих містах розпочне діяти система автоматичної фіксації порушень ПДР. Про це глава Відомства Сергій Князєв повідомив сьогодні, 20 грудня, під час звітної прес-конференції за результатами роботи Нацполіції у 2018 році.

Голова Національної поліції України зазначив, що попри вже досягнуте у відомстві не зупиняються на досягнутому.

"Ми будуємо досить амбітні плани вже на наступний рік. Перший глобальний напрямок розвитку поліції – продовження розбудови кримінальної поліції та імплементація інституту кримінальних проступків в практичну роботу поліції", – зазначив Сергій Князєв.

E 2019 році триватиме розбудова водної поліції

За його словами, у 2019 році триватиме розбудова водної поліції. Сьогодні 13 таких підрозділів вже діють на території 9 регіонів держави. Вони оснащені 40 спеціалізованими катерами, 9 з яких поліція отримала цього року. Ключовим завданням підрозділів водної поліції залишається боротьба з браконьєрством.

"Лише за цей рік у правопорушників вилучено 400 плавзасобів та більше 100 тонн водних біоресурсів на сумупонад 42 млн. гривень", – зазначив глава Нацполіції.

Він також наголосив, що упродовж 2018 року поліцейські підрозділів водної поліції врятували 55 людських життів.

Водночас Сергій Князєв зазначив, що з огляду на загрози, які постали перед відомством на основних стратегічних точках Азовського та Чорного морів, у 2019 році керівництво Нацполіції планує створити підрозділи водної поліції ще у семи містах: Генічеську, Скадовську, Очакові, Миколаєві, Одесі, Ізмаїлі та в Білгороді-Дністровському.

"Вони будуть забезпечені сучасними плавзасобами і обладнанням та у взаємодії з підрозділами повітряної підтримки братимуть участь у проведенні спецоперацій, надаючи допомогу громадянам під час аварій і надзвичайних подій", – зазначив Сергій Князєв.

Глава Нацполіції повідомив про плани щодо створення окремого авіаційного підрозділу поліції. Він забезпечить підтримку публічної безпеки, доступ до важкопрохідних місць, підтримку наземних спеціальних поліцейських операцій та спеціальних місій. Крім того, підрозділ виконуватиме функцію аеромедичної евакуації.

"Наприклад, у разі отримання інформації про надзвичайну подію з потерпілими і неможливість дістатися до місця наземним транспортом – приймається рішення про негайне застосування гелікоптера. Він одночасно доставить поліцейських для відповідного реагування на подію та надання невідкладної допомоги постраждалим", – повідомив Сергій Князєв.

Ще одним важливим напрямком роботи Нацполіції у 2019 році стане запуск на автошляхах країни та у великих містах системи автоматичноїфото- та відеофіксації порушень Правил дорожнього руху. Для цього у структурі Нацполіції буде створено підрозділ, який займатиметься обробкою зафіксованої інформації та притягненням правопорушників до адміністративної відповідальності.

"До кінця першого півріччя камери вже запрацюють на дорогах країни", – зазначив Сергій Князєв.

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://www.npu.gov.ua/news/golovne/u-2019-roczi-v-naczpolicziji-z-yavitsya-novij-pidrozdil/

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ