Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2023 році на Львівщині відкрили понад 10 тисяч фопів

Українці у червні відкрили рекордну кількість фопів за останні три роки Найбільш популярною сферою під час великої війни стала роздрібна торгівля

Після важкого для бізнесу періоду початку великої війни українці все частіше наважуються відкривати свою справу. У червні було зареєстровано рекордну кількість підприємців за останні три роки. Загалом за перше півріччя 2023 року українці відкрили трохи менше 134 тисяч нових справ — це майже 70% від кількості відкритих фопів за весь 2022 рік. Більшість «новоспечених» бізнесменів займаються роздрібною торгівлею, але як і раніше вистачає тих, хто вирішив працювати в сфері ІТ.

Найбільше нових фопів було створено у червні — більш ніж 31 тисяча. Це найбільший показник не лише за період повномасштабного вторгнення, а й за останні три роки. Для прикладу, востаннє більше 30 тисяч нових підприємців було зареєстровано у червні та липні 2020 року.

Найбільш затребувані сфери, у яких відкриваються нові справи, не змінюються. Як торік, у першій половині 2023-го перше місце посіла роздрібна торгівля — нею офіційно почали займатися більше 38 тисяч українців. Другим за популярністю залишається КВЕД «Комп’ютерне програмування, консультування та пов’язана з ними діяльність», який був найпопулярнішим до початку великої війни. Цьогоріч у цій сфері власну справу вже розпочало вже 12 тисяч підприємців. Замикає трійцю «Надання інших індивідуальних послуг» — у цій сфері розпочали працювати більше 8 тисяч фопів.

Серед регіонів лідером за кількістю новостворених фопів у першому півріччі став Київ — трохи більше 19 тисяч. Друге і третє місце посіли Дніпропетровська та Львівська області — майже 12 тисяч та 10+ тисяч фопів відповідно. Найгірші показники реєстрації — у тих регіонах, які повністю або частково окуповані та на території яких наразі відбуваються бойові дії. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ