Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Україні з’явився безплатний онлайн-курс про створення та ведення ФОП

Соціальна мережа та освітня платформа для креативних індустрій CASES за участі Дії та адвокатського об’єднання Juscutum запустила безплатний онлайн-курс про створення та ведення ФОП.

Про це повідомляють на сайті МКІП.

«Стати підприємцем в Україні можна за 10 хвилин — відкривши ФОП на порталі Дія. Це найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Водночас українці все ще вагаються, чи реєструвати свій бізнес офіційно, — через поширені міфи про труднощі ведення ФОП. Дія змінює підхід до відкриття і ведення бізнесу, щоб підприємці могли отримувати послуги швидко, зручно й без зайвої бюрократії. Тому із задоволенням підтримали ініціативу CASES та підготували кілька відеоуроків про сервіси Дії для ФОП — реєстрацію ФОП, внесення змін про ФОП та закриття ФОП. Усі послуги автоматичні — без участі державного реєстратора. Будуємо найзручнішу взаємодію з державою, щоб підприємців в Україні ставало все більше», — зазначив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік. 

Мета курсу — сприяти збільшенню кількості фахівців, які надають свої послуги офіційно та прозоро сплачують податки. Задля цього в уроках простою мовою розповідають про все, що може стати в пригоді майбутнім експертам: як підібрати КВЕДи, які податки та збори слід платити, що враховувати під час складання договору та як надсилати його в цифровому форматі. 

Також у програмі є інформація про те, як правильно звітувати про свою діяльність, як взаємодіяти з клієнтами та як, за потреби, закрити ФОП. Курс розроблено з урахуванням усіх актуальних законодавчих норм. Окрім навчальних матеріалів, він містить комплект шаблонних документів: договорів, додатків, актів та рахунків.

Зареєструватися на курс та ознайомитися з програмою можна за посиланням. Доступ — безплатний.

До розробки матеріалів долучилися експерти адвокатського об’єднання Juscutum, а також команда Дії. Редактором курсу став CEO CASES Анатолій Попель.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ