Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 2-й міській поліклініці Львова відкрили центр психічного здоров’я

Досвід Львова у побудові таких центрів згодом масштабуватимуть на всю країну.

Фото: ЛМР

У 2-й міській поліклініці Львова на вул. Симоненка, 4 мешканці можуть отримати вчасну підтримку фахових спеціалістів, передає пресслужба ЛМР. 

Це другий центр психічного здоров’я, який відкрили за ініціативи управління охорони здоров'я Львівської міської ради у партнерстві з україно-швейцарським проектом «Психічне здоров’я для України» (МН4U) за грантові кошти.

"Унікальність такого центру в тому, що тут надають психосоціальні послуги на безкоштовній основі з врахуванням усіх потреб людей. Тут працює кваліфікована мультифункціональна команда фахівців: психолог, психотерапевт, психіатр, за потреби залучають фахівця соціальної роботи", — йдеться у повідомленні.

Фото: ЛМР

Перші кроки щодо створення таких центрів міське управління охорони здоров'я Львова розпочало ще в січні 2022 року, розпочавши навчання сімейних лікарів mhGAP. Тому такі центри психічного здоров’я будуть відкриті у поліклініках міста, а досвід Львова у їх побудові згодом масштабуватимуть на всю країну. 

Звернутися в центр можна за скеруванням лікаря або самостійно. Запис на консультації за телефонами: 380932308150 та 380676763889.

До слова, центри психічного здоров’я вже функціонують у ТМО1, ТМО2 та у 5-тій міській поліклініці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ