Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В академії сухопутних військ помолились за упокій полковника Івана Гайди

Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
Фото: НАСВ
1/4
Як інформує прес-служба НАСВ, сьогодні, 26 червня, у Храмі Святого Архистратига Михаїла Національної академії сухопутних військ відбулася поминальна літургія за померлим 9 днів тому начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону полковником Іваном Гайдою.

Очолив службу Преосвященніший владика Степан Сус.

COVID-19: помер начальник Львівського військового госпіталю Іван Гайда

Віддати шану померлому та помолитися за упокій його душі прийшло керівництво навчального закладу. На жаль, через карантинні вимоги кількість присутніх у храмі була обмежена. Тому для всіх охочих було організовано можливість долучитися до спільної молитви на вулиці біля церкви, а також за допомогою онлайн-трансляції на Фейсбук-сторінках Академії та капеланів навчального закладу.

– Сьогодні минає дев’ять днів, як полковника Івана Михайловича Гайди немає з нами. Але пам’ять про нього жива, як і жива наша вдячність за його жертовну працю в ім’я збереження здоров’я військовослужбовців, – зазначив згодом на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук.

Іван Гайда народився 7 грудня 1961 в с. Бариш на Тернопільщині. Був полковником медичної служби Збройних Сил України, лікарем вищої категорії та начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, що розташований у Львові.

Навчався в Івано-Франківському технічному училищі №1. Пізніше – на лікувальному факультеті Івано-Франківського медичного інституту та військово-медичному факультеті (Куйбишевський медичний інститут). Також мав ступінь магістра за спеціальністю «Державне управління».

У 2002–2010 роках був заступником начальника Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, опісля – начальником Центру. У 2014 році йому присвоєно звання заслуженого працівника охорони здоров'я України. У 2015 році нагороджений орденом Данила Галицького.

У Львові попрощались з військовим медиком Іваном Гайдою

19 червня 2020 року указом Президента України полковника Гайду Івана Михайловича нагороджено орденом «За заслуги» ІІІ ступеня (посмертно).

Івана Гайду посмертно нагородили орденом "За заслуги". Кого ще?

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ