Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У березні Львів підтримав армію на 75,6 мільйона гривень

Львівська громада продовжує підтримувати українську армію.

Як підсумував міський голова Львова Андрій Садовий, у березні 2024 року місто закупило та передало нашим захисникам різну техніку та обладнання на 75,6 мільйона гривень.

«Сьогодні такий ранок, який хочеться почати не з кави, а зі звіту за місяць #ПомстаЛева.

Громада Львова передала багато корисних речей для наших захисників. Загальна сума за березень – 75,6 мільйона гривень. Це 1818 дронів, 3 автомобілі, 5 антидронових систем, 20 станцій Bandera Power та багато іншого», - повідомив мер Львова Андрій Садовий.

Зауважимо, Львів постійно скеровує кошти на обороноздатність та підтримку військових, які захищають Україну від російських окупантів. Відповідно до міської програми підтримки ЗСУ, на запити військових бригад і частин місто купує те, що сьогодні вкрай потрібне на передовій, або дає на це субвенції. Це дрони, автомобілі, рації, різні спеціалізовані технічні речі. Фактично щодня мерія отримує по декілька запитів на таку допомогу.

До прикладу, лише минулих тижнів мерія закупила і передала воїнам спершу 800 FPV-дронів та безпілотний авіаційний розвідувальний комплекс RQ-35 Heidrun із трьох бортів, а пізніше ще майже 900 FPV-дронів 7ʼʼ. 

Загалом у січні-лютому 2024 року Львів підтримав армію на понад 119 млн грн. А в бюджеті Львівської МТГ на 2024 рік лише на закупівлю обладнання та необхідних засобів для Збройних сил України передбачено 1 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ