Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бернардинському дворику зріжуть два аварійні каштани

Цього тижня на пл. Соборна, 3а (Бернардинський дворик) зрізатимуть 2 аварійні каштани. Як повідомили у Галицькій районній адміністрації, нещодавнє обстеження дерев імпульсним томографом «Арботом» показало, що стовбури дерев втратили міцність, а серцевина уражена гниллю на 40%.

Фото ілюстративне

На місці старих каштанів висадять 4 груші «Шантеклер».

«У Бернардинському дворику маємо цінний історичний об’єкт – криницю з ротондою. Біля криниці ростуть 2 каштани діаметром 75-85 см. Вік цих дерев приблизно 80 років. Візуально дерева виглядають у незадовільному стані, тому разом з управління екології та природних ресурсів та КП «Адміністративно-технічне управління» ми провели обстеження цих каштанів імпульсним томографом «Арботом».

За допомогою цього приладу дослідили структуру стовбура на наявність, об’єм і конфігурацію порожнин та уражень, а також визначили втрату міцності поперечного перерізу дерев. Томограф показав, що втрата міцності поперечного перерізу стовбура у каштанів становить понад 60% через ураження серцевинною гниллю на 40%. Відтак, аби не допустити аварійної ситуації, було прийнято рішення про зрізання цих дерев. А навколо колодязя цього року буде висаджено 4 груші «Шантеклер», - повідомили у Галицькій районній адміністрації.

Попередньо, до робіт планують приступити у середу, 14 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ