Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У боротьбі за Україну загинуло 467 десантників

467 крилатих піхотинці віддали своє життя за свободу і незалежність України. Про це сьогодні, 2 серпня, повідомив начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал армії України Віктор Муженко, який взяв участь в урочистостях з нагоди Дня Високомобільних десантних військ на Дніпропетровщині.

Генерал армії України Віктор Муженко привітав командувача Високомобільних десантних військ генерал-лейтенанта Михайла Забродського та особовий склад підрозділів усіх частин ВДВ ЗС України, присутніх на плацу славетної 25-ої окремої Дніпропетровської повітрянодесантної бригади.

Вітаючи десантників, Віктор Муженко зазначив: «З початком російської агресії, Високомобільні десантні війська виявились одними з найбільш боєздатних компонентів Збройних Сил України.

467 крилатих піхотинці віддали своє життя за свободу і незалежність України. Героїчні подвиги воїнів-десантників у Слов’янську та Красному Лимані, на Савур-Могилі та Карачуні, у Ізвариному, Дебальцевому, Авдіївці та багатьох інших містах Донеччини і Луганщини назавжди увійдуть у кожне українське серце, символом стійкості і вірності Військовій присязі.

Близько 3800 воїнів-десантників нагороджено державними та відомчими нагородами, за мужність і героїзм, виявлені під час виконання бойових завдань. Двадцятьом присвоєно найвище звання — Герой України, шість з них — його отримали посмертно».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ