Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Боринській громаді на Львівщині відновлять будівництво школи

Загальнобудівельні роботи виконані на 70%, проте після тривалої перерви частина приміщень перебуває у неналежному для експлуатації стані, повідомляють в ЛОДА.
Фото - ЛОДА

На неодноразові звернення голови Боринської територіальної громади Михайла Шкітака та інших управління капітального будівництва Львівської ОВА відкоригувало проєкт «Будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на 360 учнівських місць в с. Нижня Яблунька Самбірського району Львівської області», де будівельні роботи не ведуться з 2018 року.

Як повідомляють в управлінні, у зв’язку із високим рівнем ґрунтових вод почалося підтоплення існуючого фундаменту, через що є велика загроза зсуву ґрунту з північного боку школи.

За словами т.в.о. начальника управління капітального будівництва Львівської ОВА Романа Дулі, після кількох засідань та виїздів на місце, ухвалили рішення про завершення основної школи у Нижній Яблуньці, зокрема, першочергово напрацюють проєкт будівництва підпірної стінки, водовідведення та гідроізоляції фундаменту будівлі.

Так, цьогоріч згідно з розпорядженням начальника Львівської ОВА Максима Козицького, в обласному бюджеті передбачили кошти в сумі 15,5 млн грн на проєктні роботи, експертизу, а також першочергові будівельні роботи.

Зараз в школі навчається 270 учнів з навколишніх сіл Боринської територіальної громади, яких довозять трьома автобусами «Школярик». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ