Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бориславі через спеку бракує води, масово висихають колодязі

У Бориславі великий брак води, який пов’язаний із аномально високою температурою та відсутністю дощів протягом тривалого періоду. Ситуація під контролем місцевих чиновників. Наразі підвозити воду мешканцям не планують, бо немає гострої потреби. Розповіла у коментарі для Гал-інфо Наталя Маруняк, начальник відділу внутрішньої політики Бориславської міської ради.
Фото з borislav.org.ua

 «Подача води для мешканців  залежить лише від погодніх умов, адже Борислав користується водою із локальних водозаборів. Минулого тижня випав дощ і ситуація різко пішла вгору, а з понеділка знову спека, тому у  нас різко впав дебет води. Відтак, порушується графік водопостачання», – розповіла   Наталя Маруняк.

«Щодо запасів води, то їх як таких немає, бо це є річка, це локальні водозабори, усе залежить від природи», – наголосила Наталя Маруняк.

На запитання, чи планується підвезення води, начальник відділу внутрішньої політики відповіла, що аж такої надзвичайної ситуації у місті немає, щоб усі зовсім залишилась  без води. Вода доходить до мешканців, але  з порушенням графіку. Також, можливий,  скорочений графік подачі води.

«Що стосується реакції людей, то кожен реагує по-своєму. Але багато людей розуміють, що цей фактор не залежить від влади. Також в цей час масово висихають колодязі», – зазначила жінка.

За словами Наталі Маруняк, сьогодні в.о. голови міста Ігор Яворський перебуває на усіх наших водозаборах  та персонально контролює ситуацію, щоб подати воду із Рибника до усіх районів. Незабаром на сайті міста буде розміщено відеозвіт.

«Ми просимо мешканці розумно використовувати воду. Якщо десь є витоки, то телефонувати на гарячу лінію 1550, щоби зменшити витрати, а також просимо вибачення в усіх мешканців через тимчасові незручності», – додала Наталя Маруняк.

 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ