Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Бориславі за кошти Євросоюзу реалізують проект з промоції міста

На Львівщині, у місті Борислав, реалізуватимуть проект "Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України" на який передбачено 66 659 євро. 90% витрат бере на себе Євросоюз, а 10% – самі учасники з місцевих бюджетів.

Як повідомляє Євроінтеграційний Портал, посилаючись на Бориславську міську раду, місто брало участь у другому конкурсному відборі мікропроектів за програмою транскордонного співробітництва "Польща-Білорусь-Україна 2014-2020" та стало одним із 74 переможців.

До участі на цьому етапі було надіслано 250 робіт на тему спадщини. Борислав у співпраці із партнерами з гміни Санок (Польща) подав на розгляд конкурсної комісії проект "Нафтова колиска Європи: забута історія Польщі та України".

"Відповідно до проекту, передбачено видання двомовного альбому про історію нафтової промисловості в Бориславі та гміні Санок, а також публікація карт обох громад з позначеними історичними об’єктами нафтової промисловості, – розповів начальник відділу економіки та торгівлі Лев Попель.

Окрім того, за його словами, буде проведено різноманітні спільні дослідження, семінари, тренінги, конференції, створять спільний сайт проекту з електронним каталогом історичних об’єктів нафтогазової промисловості. Також з допомогою проекту увіковічнять пам’ять про перших дослідників переробки нафти та винахідників гасу – Йогана Зега та Ігнація Лукасевича. Цим двом важливим постатям в історії нафтовидобутку встановлять скульптури: Зегу – в центрі Борислава біля аптеки, де він працював, а Лукасевичу – у початковій школі в селі Страхоцин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ