Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Британії депутата звинуватили у шпигунстві для Чехословаччини під час "холодної війни"

У Великій Британії спалахнув скандал навколо депутата-лейбориста Джеффрі Робінсона після публікації в ЗМІ про те, що він був шпигуном за часів "холодної війни" і передавав конфіденційні урядові документи комуністичній Чехословаччині в 1960-х роках.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Британський таблоїд Daily Mail повідомив, що має в своєму розпорядженні архів з 390 файлів, зібраних службою безпеки StB в Чехословаччині під час "холодної війни" і які в даний час знаходяться у веденні архіву державної безпеки Чеської Республіки.

За інформацією видання, інформація, в якій згадується депутат, зосереджуються на планах щодо британського ядерного стримування, включаючи її ракетну програму Polaris, і деталі про НАТО.

У файлах наводяться відомості про зустріч з чеським "куратором" між 1966 і 1969 роками.

Робінсон сказав, що звинувачення проти нього не відповідають дійсності.

У заяві, опублікованій його адвокатами, йдеться: "Він ніколи не передавав конфіденційні урядові документи або інформацію будь-якому іноземному агенту, і у нього не було доступу до таких матеріалів. Твердження, зроблені чеською владою 50 років тому, є брехнею".

Минулого року Лейбористська партія спростовувала заяви про те, що її лідер Джеремі Корбін був співробітником або агентом комуністичного режиму в Чехословаччині в 1980-х роках.

Партія заявила, що твердження виходили від одного джерела і були "абсурдними і галюциногенними".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ