Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Британії оприлюднили відео переслідування есмінця біля Севастополя військовими РФ

У Великій Британії показали відео з есмінця HMS Defender, який переслідували російські кораблі та літаки у Чорному морі під час проходження поблизу Севастополя.
Фото ВМС ЗСУ

Про це інформує "Європейська правда".

Кореспондент видання з питань оборони Джонатан Біль, що перебував на борту "Дефендера", повідомив, що заяви, які раніше оприлюднили Росія та Велика Британія, не цілком відповідають тому, що він бачив своїми очима.

На кадрах зафіксовано, як екіпаж есмінця спілкується з російськими військовими, які погрожують відкрити вогонь. Крім того, весь час команда Defender була в стані підвищеної готовності, а екіпаж надягнув захисні маски на випадок перестрілки.

"Якщо ви не зміните курс, я відкрию вогонь", - лунає в етері з російського катера.

На відео також чути звук пострілів, але вони лунають далеко від британського есмінця.

Кореспондент BBC також повідомив, що під час проходження повз Крим поблизу есмінця було близько 20 військових літаків РФ, деякі з них пролітали дуже низько над кораблем. На кадрах можна побачити, зокрема, бомбардувальники Су-24М.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, російські військові відкрили попереджувальний вогонь в напрямку британського есмінця "Defender", який увійшов в територіальні води РФ в Чорному морі в районі мису Фіолент

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ