Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюховичах з нагоди 580-річчя селища збирають кошти для захисників

Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
Фото: ЛМР
1/4
Сьогодні Брюховичі відзначають 580-річчя. З цієї нагоди в селищі проводять благодійний захід, щоб зібрати кошти воїнам-односельчанам. У межах заходу відбуваються різноманітні активні та творчі майстеркласи, виставка українського художника Тараса Носара, благодійний аукціон та концертна програма. Про це повідомляє ЛМР.

До заходу долучився і міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ми мали дуже багато планів стосовно розвитку Брюхович, але війна внесла свої корективи. Сьогодні кожен, хто має якісь вільні гроші, витрачає їх на Збройні сили. Місто робить так само: цього року ми з міського бюджету скерували більш як 500 мільйонів гривень на купівлю озброєння і транспорту для всіх бригад, в яких служать львів’яни. До кінця року плануємо ще стільки ж витратити. За ці кошти можна було б зробити дуже багато для розвитку Львівської громади, але зараз наш пріоритет – це допомога армії. Сьогодні понад 30 тисяч мешканців Львівської громади воює на фронті. Фактично кожна родина когось відправила на війну, тому нам важливо своїх підтримувати.

Однак ми маємо розуміння і підтримку наших міжнародних партнерів. Буквально позавчора відбулись фінальні погодження виділення 280 млн грн з Європейського інвестиційного банку на повну добудову брюховицької школи. Це один з найбільших грантів, які отримували українські міста.

Як ви знаєте, ми кожного дня приймаємо поранених військових і цивільних у нашому ТМО1, в UNBRROKEN. Тому у селищі Брюховичі на базі колишньої лікарні зовсім скоро розпочнеться будівництво реабілітаційного центру. Тут добудують ще три корпуси, збудують басейн і облагородять територію лісу, що ветерани могли проходити тут фізичну реабілітацію. Ми вже зібрали на це понад 10 млн євро, дякуємо за це уряду Литви, Японському Червоному Хресту та GIZ. А де, як не в Брюховичах будувати такий центр? Сама природа цьому сприяє», – розповів мер Львова.

Опісля вітального слова Андрій Садовий вручив дипломи, подяки і пам’ятні монети для активних мешканців Брюхович: молодшій науковій співробітниці Музею модерної скульптури Михайла Дзиндри Софії Дзиндрі, волонтерам Народного дому смт. Брюховичі та осередок Пласту у Брюховичах, фізичній терапевтці Христині Стецко, педагогиням Ольгі Гук та Руслані Садовій, призеру змагань зі спортивного орієнтування Єгору Нотченку, засновниці фонду «Світлої мрії», координаторці прихистку для ВПО Ірині Зоріній, волонтерам Наталії Худобі, Андрію Думанському та Ользі Терлецькій і громадським діячкам Олександрі Губицькій та Юлії Лацик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ