Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Брюсселі обговорили співробітництво з Україною у транспортній галузі

3 грудня 2018 року в рамках робочого візиту до м. Брюссель (Королівство Бельгія) Міністр інфраструктури України Володимир Омелян зустрівся із Генеральним Директором з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенріком Хололеєм. Про це повідомили у прес-службі міністерства інфраструктури України.

Сторони детально обговорили співробітництво у транспортній галузі, модернізацію інфраструктури України та запровадження європейських стандартів.

На початку зустрічі Володимир Омелян звернув особливу увагу на протиправні дії Росії в Азовському морі та північно-східній частині Чорного моря, які становлять небезпеку для судноплавства та спричиняють збитки портам Маріуполь і Бердянськ, і подякував ЄС за підтримку України у боротьбі з російською агресією.

Міністр інфраструктури України також наголосив на неприпустимості схвалення РФ експлуатації літаків концерну «Антонов» з порушенням процедур – без сертифікації з боку української компанії, яка є власником відповідного сертифіката, має право підтримувати дію сертифіката, надавати супровід у виробництві, експлуатації та ремонті.

Володимир Омелян зазначив, що розвиток інфраструктури і євроінтеграція є головними та незмінними пріоритетами порядку денного роботи Міністерства інфраструктури України. «Ми прагнемо якомога швидше дати нову – європейську - якість транспортних послуг. Наша ключова мета − зробити українську інфраструктуру невід’ємною складовою загальноєвропейської. Це передбачено Національною транспортною стратегією України на період до 2030 року Drive Ukraine 2030 і ми неодмінно досянемо цієї мети. Уже розроблений план заходів на 2019−2021 роки», − наголосив Міністр інфраструктури України.

Очільник Міністерства повідомив, що в рамках імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, Мінінфраструктури приділяє велику увагу розробці первинного законодавства у сферах дорожнього, автомобільного, залізничного, внутрішнього водного транспорту, перевезення небезпечних вантажів та надання послуг поштового зв’язку. Уже розроблено та внесено до Верховної Ради України 7 базових євроінтеграційних законопроектів.

Також сторони обговорили низку інших важливих питань співробітництва, у тому числі, підписання Угоди про спільний авіаційний простір між Україною та Європейським Союзом, розроблення та реалізацію спільних проектів у рамках інвестиційного плану для країн Східного партнерства за підтримки Єврокомісії, збільшення дозволів ЄКМТ.

Сторони домовилися про початок процедури лібералізації автоперевезень.

Україна надішле копії двосторонніх угод та протоколів комісій, а протягом першого кварталу 2019 року Єврокомісія здійснить аналіз існуючої ситуації.

Обидві сторони також відзначили успішну співпрацю між Україною та ЄС в сфері транспорту та інфраструктури. Генеральний Директор з питань мобільності та транспорту Європейської Комісії Хенрік Хололей повідомив, що ЄС позитивно оцінює зміни в транспортній інфраструктурі України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ