Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

У Бучі поховають пілота, що керував "привидами Києва"

У бою над Чорним морем загинув полковник Михайло Матюшенко з позивним "Дід", який очолював групу льотчиків, яких у народі прозвали "Привидами Києва".
Михайло Матюшенко Фото: Фейсбук бучанського голови Анатолія Федорука

Як повідомив міський голова Бучі, Анатолій Федорук, Герой загинув у червні під час виконання бойового завдання, але поховають його лише тепер. 

"Матюшенко Михайло Юрійович (08.01.1961-26.06.2022), проживав у Бучі. 

Військовий льотчик керував багатьма типами військових та цивільних літаків. Служив у різних військових частинах, а до війни працював керівником однієї з українських авіакомпаній.

Був успішною людиною і ніколи не хвалився тим, чим займається насправді. Маючи активну громадянську позицію, очолював громадське формування охорони правопорядку.

Свій безцінний досвід роботи Михайло Матюшенко – позивний "Дід" – передавав молодшому поколінню. І лише тепер ми маємо право розказати правду: "Привид Києва" очолював льотчик з Бучі", – написав Анатолій Федорук.

За словами міського голови, з приходом полковника Матюшенка до керівництва 40 бригада тактичної авіації не зазнавала втрат у повітрі. Це свідчить про те, що всі льотчики "Київських привидів" поверталися живими.

Остання операція, яку ухвалив провести Михайло – посилити південний та східний фронти. Він не повернувся з чергового вильоту, чоловіка довго шукали. 

Прощання з Героєм відбудеться сьогодні, 3 жовтня, у Бучі. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ