Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У «Будинку воїна» презентували книгу мовознавиці Феодосії Колесник

У новій книжці Феодосії Колесник зібрані історії воїнів ЗСУ з різних регіонів України, ветеранів і захисників, які зараз воюють на передовій. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.
Фото: ЛОР

Різні за віком, військовими званнями, фахом та життєвим досвідом герої книги розповідають про військовий досвід, про рішення перейти з російської на українську мову, про роль мови у боротьбі з ворогом.

«Книга присвячена нашим захисникам і захисницям, які виборюють нашу незалежність і територіальну цілісність. Ці історії писалися рік і це досить непроста робота. Це історії-сповіді. І не завжди військові хотіли, щоб я про них розповідала. Для мене, як письменниці, це був цінний досвід», – розповіла Феодосія Колесник.

Одного із героїв книги, львів'янина Андрія Кришталя, на жаль, немає в живих. Його історію мовознавиця записала після важкого поранення, внаслідок якого воїн втратив ноги.

У співпраці з комунальним обласним «Радіо Перше» також вийшла аудіоверсія книги.

«Розуміємо, в яких умовах воюють наші захисники й захисниці. На передовій не завжди є змога почитати книгу, але є можливість її послухати. Почути історії про наших захисників і захисниць зможуть і слухачі нашого радіо. Ми долучилися до цього проєкту голосами наших ведучих. Аудіокнижка швидко потрапить у будь-яку точку нашого континенту. Завдяки цьому проєкту історії про українську мову будуть ширитися світом», – зазначила програмна директорка радіо Ярина Капітан.

Видано нову книгу у рамках «Комплексної програми посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ