Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У бюджеті на 2016 рік закладений суттєвий ресурс для будівництва житла військовослужбовцям

У бюджеті на 2016 рік закладений суттєвий ресурс для будівництва житла військовослужбовцям Збройних сил України, прикордонної служби, СБУ та МВС. Про це заявила Міністр фінансів Наталія Яресько під час підсумкової прес-конференції в Кабінеті Міністрів.

«Не дивлячись на зменшення видаткової частини порівняно з тим обсягом, що ми закладали в бюджет, цей бюджет забезпечує всі оборонні та соціальні потреби держави. Зокрема, на будівництво житла військовослужбовцям Збройних сил України, прикордонної служби, СБУ та МВС за різними програмами буде витрачено 1,15 млрд грн. При цьому на будівництво житла для сімей загиблих воїнів АТО – 300 млн грн.», - заявила Наталія Яресько.

Міністр також зазначила, що видатки на озброєння і військову техніку становлять 18 млрд грн., а фінансування Національної поліції складе 14,7 млрд грн. 

В цілому, за словами Міністра фінансів, у держбюджеті-2016 видатки на оборону та безпеку (13 розпорядників) збільшено на 16,4% - до 113,6 млрд грн – та складуть 5% ВВП. Для порівняння, у 2015 році була сума 97,6 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ