Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чехії чоловік побив двох українок через їхню національність

У чеському місті Пласи на півночі Пльзенського краю невідомий чоловік побив двох жінок-біженок, коли дізнався, що вони українки.

Інцидент стався 13 серпня, повідомляє чеське видання Novinky.

"Ми пішли з дітьми на карусель. Потім ми з Лілією сиділи і розмовляли. До нас під'їхала Škoda Octavia з причепом, і чоловік за кермом запитав, чи ми з України. Потім він від'їхав на кілька метрів, залишив машину заведеною і повернувся до нас", — розповіла одна з потерпілих Тетяна.

За її словами, чоловік спочатку почав на них лаятися, а потім накинувся.

"Спочатку мене тричі вдарили по обличчю. Потім він почав тягнути мене за волосся, щоб підвести. Одразу він накинувся на Лілю", – описала Тетяна подальший хід подій.

Вона скористалася моментом, коли нападник повернувся до її подруги і побігла до машини, вийняла ключ із замка запалювання, щоб він не зміг поїхати.

"Я вже збиралася викликати поліцію, коли двоє інших чоловіків підійшли до мене ззаду і вдарили мене кулаком у спину, і я впустила ключ на землю. Тоді перший зловмисник підхопив його, сів у машину та поїхав. Дві молоді дівчини та хлопець уже прямували до нас і викликали поліцію та швидку, тому що Лілія лежала на землі з закривавленим обличчям", — розповіла Тетяна.

Жінка відбулася синцями. Вона передала патрульним на місці фото транспортного засобу разом із номерним знаком і детально описала нападника.

Друга українка, на яку напали, мало що пам'ятає, після трьох ударів по обличчі вона знепритомніла і отямилася вже у лікарні. Згідно з медичним висновком, у неї відкритий перелом щелепи, а також перелом вилиці та кісток носа.

Речниця поліції Єва Червенкова повідомила, що правоохоронці з'ясовують усі обставини інциденту. Та не захотіла коментувати, чи вдалося вже затримати підозрюваного.

Українки, які переїхали до Чехії з дітьми через кілька тижнів після повномасштабного вторгнення РФ, не можуть пояснити мотив нападу.

"Ми ні з ким не сварилися, нікого ні на що не провокували", – запевняють вони.

Водночас жінки припускають, що напад міг бути пов'язаний з випадком позаминулого тижня, коли молодий українець зґвалтував і спробував вбити 15-річну дівчину в Плзені.

"Цей вчинок викликав величезний резонанс, і ненависть людей до українців посилилася. Ми замкнулися в гуртожитку і боялися виходити на вулицю", — розповіла Тетяна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ