Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чехії розпочалися навчання для працівників хімічних підрозділів ДСНС України

27 червня у м. Вишків Чеської Республіки розпочалися навчання для працівників хімічних підрозділів ДСНС України. Навчання триватимуть до 1 липня. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ДСНС України.

ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України»

На базі Тренувального центру отруйних речовин проводяться навчання, які здійснюють представники Агентства із зменшення загрози Міністерства оборони Сполучених Штатів Америки для працівників хімічних підрозділів ДСНС України та деяких країн західного регіону.

Зокрема, участь у навчаннях беруть 8 працівників Міжрегіонального центру швидкого реагування ДСНС України, 11 працівників Державного підприємства "Мобільний рятувальний центр ДСНС України" та працівник апарату ДСНС.

ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України»

Навчання відбувається із застосуванням бойових отруйних речовин. Метою навчань є підготовка фахівців ДСНС України з питань планування, організації та реагування на аварії, пов’язані із небезпечними отруйними речовинами; захисту особового складу; ознайомлення із засобами проведення знезараження особового складу та цивільного населення, а також опанування основних принципів виявлення небезпечних речовин та взяття проб.

ДП «Мобільний рятувальний центр ДСНС України»

Особливістю даних навчань є практичне використання в дії комплекту сучасного обладнання радіаційного, хімічного, біологічного та ядерного захисту, переданого Державному підприємству «Мобільний рятувальний центр ДСНС» у рамках технічної допомоги за підтримки Уряду Сполучених Штатів Америки «Тренінги із запобігання розповсюдження РХБЯ-2 та технічна допомога», що реалізується в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ