Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У червні на Львівщині трапилося 25 ДТП за участі велосипедистів

Як повідомили Гал-інфо у прес-службі Патрульної поліції Львівської області, за червень на Львівщині трапилося 25 ДТП за участі велосипедистів — одна з них із паном Ігорем.

Львів'янин Ігор Микитин 40 років із 60 прожитих постійно на велосипеді. Їздив на роботу, подорожував з друзями.

15 червня його життя змінилося назавжди. Він потрапив під колеса вантажівки керуючи велосипедом і важко травмувався.

"Я завжди дотримуюсь правил дорожнього руху, але на дорозі не все залежить від нас. Я міг загинути від втрати крові, адже від моєї ноги мало, що залишилося. На щастя, я не втратив свідомість і не впав у стан шоку, одразу намагався спинити кровотечу. Це страшна біль." — розповів пан Ігор.

Чоловік втратив частину лівої ноги і пальці на правій нозі.

Медики б'ють на сполох, бо щодня до них привозять травмованих в ДТП за участі двоколісних.

"З черепно-мозковими травмами, множинні травми верхніх та нижніх кінцівок, переломи кісток тазу, ключиці. Тобто, це травми, які потребують тривалого та вартісного лікування" — наголошує лікар-травматолог лікарні Швидкої медичної допомоги Денис Єфімов.

Тому, медики закликають водіїв та пасажирів двоколісного транспорту дотримуватись правил безпеки, подбати про особистий захист, зокрема шоломи, а ще пройти курси першої домедичної допомоги.

А ось патрульні закликають велосипедистів дотримуватись правил дорожнього руху, а водіїв пам'ятати, що на дорозі вони не одні. На території Львівської області за пів року зафіксували 67 ДТП, з них 44 з потерпілими в яких травмувалося 42 особи і 5 людей загинуло. У червні сталося 25 аварій за участі велосипедистів.

"Велосипедисти мають пам'ятати, що вони є повноцінними учасниками дорожнього руху. Вони повинні дотримуватися вимог дорожніх знаків, розмітки та сигналів світлофора.

Водії автомобілів мають частіше дивитися у дзеркала і при здійсненні маневрів, переконатися у їхній безпечності.

На дорозі має бути повага!" — зауважує велопатрульний Юрій Садига.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ