Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді запрацював центр допомоги постраждалим від насильства

Центр допомоги є спеціалізованою службою підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, насильства, зокрема сексуального, пов’язаного із війною.

Це перший такий центр на Червоноградщині, повідомили в ЛОДА.

Тут надаватимуть комплексну соціально-психологічну та первинну правову допомогу, а також соціальні послуги постраждалим. Для жінок з дітьми, які звертатимуться в центр, буде можливість короткостроково або цілодобово залишитись у спеціально облаштованому приміщенні.

«Ще кілька років тому тема домашнього насильства була табуйованою. Через недовіру і страх опинитися без допомоги, домашнє насильство часто просто замовчували. Однак про це варто говорити, аби кривдники знали, що за свій вчинок є покарання, а жінки знали, що їм є кому допомогти. Схожі центри підтримки відкривають в кожному районі області. Це безпечне місце для всіх, хто стикнувся з насильством. Тут ви знайдете психологічну та юридичну підтримку, а головне – впевненість у тому, що ви вчинили правильно. Не дозволяйте кривдникам заподіяти вам шкоди, не подавайте дітям приклад нездорових стосунків у сім’ї. Зверніться за допомогою, адже це не прояв слабкості, навпаки – сміливість змінити своє життя!», – наголосив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Денний центр розрахований на 4 ліжкомісця. До складу служби входять: менеджер, адміністратор, фахівець із соціальної роботи та психолог. Працівники співпрацюватимуть зі старостами громад, відділеннями поліції, закладами освіти, охорони здоров’я, службою у справах дітей, бюро безоплатної правової допомоги.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ