Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чопі звільнили першу чергу строковиків

Сьогодні зранку в управлінні Чопського прикордонного загону відбулася урочиста церемонія з відзначення та звільнення у запас Збройних Сил України першої партії військовослужбовців строкової служби. Про це сьогодні, 1 жовтня, повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Уже по обіді до домівок вирушать 25 найсумлінніших прикордонників, які особливо відзначилися під час проходження служби у підрозділах охорони кордону. Їх нагородили грамотами та вручили листи-подяки, адресовані батькам молодих воїнів.

«Ми дуже цінуємо ваш внесок у справу охорони державних рубежів. Служба у ДПСУ – найвідповідальніша та найнапруженіша, адже щодня та щоночі прикордонник стоїть на варті територіальної цілісності України, захищаючи безпеку і інтереси нашого народу. Сьогодні ми відзначаємо тих, хто досягнув найвищих результатів у службі, хто взірцевим виконанням військового обов’язку став прикладом для молодших товаришів та чесно заслужив право першими звільнитися у запас. Дякуємо вам за службу, а вашим батькам - за виховання сумлінних, чесних та відважних синів, справжніх патріотів нашої держави», - зазначив під час урочистостей керівник загону полковник Михайло Дьомін.
Серед тих, хто сьогодні завершує службу, сержант Штих та старший солдат Литвиненко. Не знайомі у минулому, хлопці швидко потоваришували та разом стали на захист державних рубежів. Максим Штих до призову працював на меблевій фабриці у місті Дніпро та тимчасово залишив роботу задля проходження строкової служби. «Спочатку мені було досить важко. Я вперше так далеко від дому. Коли освоївся та звик до нової обстановки, стало подобатися. Звісно, служба не здавалася легкою, проте я завжди усвідомлював, що тепер я один з тих, хто захищає нашу землю та й, власне, свою родину. Це надихало і додавало сил. І товариші у мене тут хороші, завжди допомагали та підтримували», - розповідає Максим. Після повернення додому юнак планує продовжити роботу у ПрАТ «Прогрес» у рідному місті.

Двадцятирічний Михайло Литвиненко родом із Запоріжжя. До того, як стати прикордонником, встиг попрацювати крановим машиністом на металургійному комбінаті «Запоріжсталь». Михайло зізнається, що у минулому ніколи не думав про кар’єру військового, проте служба у Чопському загоні йому сподобалася. До речі, під час проходження служби старший солдат Литвиненко у складі прикордонного наряду затримав групу з 24 незаконних мігрантів, за що був заохочений відомчою відзнакою та грошовою премією у розмірі 5000 гривень.
«Тепер мною пишаються усі родичі та друзі, - розповідає хлопець. - Завдяки службі, я навчився багатьом новим речам. Це незабутній досвід та дуже цікавий період у моєму житті. Ранні підйоми, прикордонні наряди, постійно напружена обстановка та відповідальність, яку усвідомлюєш, - усе це загартовує дух та, зрештою, виховує, дисциплінує». Михайло додає: «Я ще не визначився щодо планів на майбутнє. Трошки відпочину, а там вирішуватиму, чим займатися далі. Я гордий з того, що віддав військовий обов’язок Батьківщині».
Військовослужбовці востаннє вишикувалися у строю, пройшли урочистим маршем та, одержавши відповідні виплати і документи, вирушили до домівок. На заміну їм у жовтні цього року у Чопському прикордонному загоні чекають нову чергу військовослужбовців строкової служби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ