Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Давидові триває реконструкція каналізаційних очисних споруд

Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
Фото: Львівська ОВА
1/2
У селі Давидів Давидівської територіальної громади Львівського району продовжуються роботи з реконструкції каналізаційних очисних споруд. Про це повідомили 10 серпня у пресслужбі ЛОДА.

Мета проєкту – відновити застарілі каналізаційні очисні споруди загальною продуктивністю 500м3/добу для очистки господарсько-побутових стічних вод від села Давидів.

Завершити роботи запланували вже до кінця цього року. Загальна кошторисна вартість будівництва становить 28,5 мільйона гривень.

Роботи у 2023 році проводять коштом обласного фонду охорони навколишнього природного середовища – 19,6 млн гривень та місцевого бюджету – 8,4 млн гривень.

Станом на сьогодні будівельна готовність проєкту складає 20%. Тут проклали понад 8 км водотоку, споруди аеротенків-відстійників площею 42,2 м кв із запланованих 212 м кв, біоплато відкритого типу площею 76 м кв із запланованих 382 м кв, придбали та установили технологічне обладнання.

«Пріоритетним завданням для нас сьогодні є забезпечити зменшення забруднення водних об’єктів, зокрема транскордонних річок, таких як Дністер. Насамперед це можливо досягти, забезпечивши ефективну очистку стічних вод, що потрапляють до водних об’єктів. Саме для цього реалізується проєкт з реконструкції очисних споруд села Давидів, що надалі  дозволить припинити  забруднення річки Давидівки, яка є басейном річки Дністер» – зазначила Оксана Війтик, т.в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОВА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ