Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Надзвичайні події

У ДБР пояснили, чи «зарано» взяли волинського митника із $700 тис

Працівники ДБР затримали волинського митника із 700 тисяч доларів до передачі грошей адресатам, оскільки побоювалися витоку інформації. Про це йшлося 30 червня під час пресконференції в Луцьку, повідомляє власкор Гал-інфо.
фото - Гал-інфо

Нагадаємо, на початку червня працівники ДБР затримали на Волині службовця митниці Михайла Бурдейного, в автомобілі якого виявили близько 700 тисяч доларів. З'ясувалося, що начальник поста Волинської митниці систематично збирав та акумулював у себе отримані гроші, частину яких розподіляв між іншими правоохоронними структурами.

За словами директора теруправління ДБР у Львові Руслана Ляшка, митника затримали у рамках кримінального провадження, яке розслідує Головне слідче управління ДБР. Ці кошти вже арештовані за рішенням суду.

Ляшко прокоментував інформацію, буцімто митника взяли “зарано”, коли він ще не встиг передати гроші адресатам. Зі слів дебеерівця, на це вплинуло декілька чинників. Зокрема у правоохоронців була оперативна інформація, що вже за декілька днів цей митник вже не буде відповідальний за незаконну функцію “акумулювання і передачі грошей”. 

Окрім того, аби задокументувати всі факти, потрібно отримати чимало санкцій суду. Тож оперативники і слідчі побоювалися банального витоку інформації, що міг зірвати всю операцію. Адже митник мав чималі зв’язки у тому числі в силових відомствах.

“Я переконаний, слідчі встановлять, кому ці кошти призначалися”, - додав Руслан Ляшко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ