Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У декількох районах Львова покажуть виставу просто неба

У неділю, 17 травня, в декількох районах Львова відбудеться показ вистави просто неба. Мобільний спектакль влаштовують Інститут стратегії культури та Львівський театр ляльок.

Упродовж дня виставу покажуть в декількох районах Львова за такими адресами й графіком:

  • вул. Мазепи, 18 (район Топольної) – 12:00
  • вул. Суботівська, 9 (Левандівка) – 14:00
  • вул. Чукаріна, 24-26 (Сихів) – 16:00
  • вул. Бойківська, 5В (район Сахарова — Горіхового гаю) – 18:00.

«Театр іде до тебе» — спільний проєкт Інституту стратегії культури (ІСК) і Театру ляльок, що реалізовується в межах програми «Львів 2020: Фокус на культуру».

Проєкт, як зазначають в ІСК, є для глядача нагодою зустрітися з театром після тривалої перерви — наживо, а водночас і «дистанційно», із дотриманням усіх правил послабленого карантину, зокрема відстані між глядачами й акторами. Дійство відбуватиметься на розкладній сцені у дворах, які добре оглядаються з вікон і балконів будинків. Тож маленьким (як і великим) глядачам не треба буде виходити на вулицю: вони зможуть бачити виставу з дому. Постановку адаптували під специфічний формат: скоротили тривалість, використають найбільші за розміром ляльки й декорації. Ведуча театрального свята — Марта Більська.

Такий мобільний формат у прямому й переносному значенні дозволяє зробити мистецтво ближчим — «прийти» до глядача під вікна. Цим проєктом ІСК започатковує традицію «точкових» культурно-мистецьких заходів у нетрадиційних локаціях: разом із промоцією культури це сприяє втіленню принципу децентралізації у Львові, коли акції відбуваються не в центрі міста, як звично, а в різних його районах.

Довідка: Інститут стратегії культури (ІСК) — це муніципальна інституція, створена для координації процесу реалізації та моніторингу Стратегії розвитку культури міста Львова 2025. Місія Інституту стратегії культури: аналітична підтримка інституцій та ініціатив, які діють у сфері культури, підвищення інституційної спроможності та сприяння розвитку потенціалу культурних середовищ Львова.


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ