Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Департаменті містобудування КМДА розповіли про онлайн-ресурси для забудовників

У відкритому доступі є реєстри та кадастри, що допомагають готувати безпечні та правильні з точки зору містобудування проекти будівництва.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник начальника Департаменту містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації, начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

«У роботі Департаменту містобудування та архітектури КМДА працівники використовують різні реєстри та кадастри, зокрема і такі, які знаходяться у відкритому доступі», – написав Юрій Тацій.

Він перерахував ресурси, що можуть допомогти забудовникам готувати безпечні та правильні з точки зору містобудування проекти будівництва.

По-перше, це Держгеокадастр – https://land.gov.ua/

«На сайті кадастру можна знайти ділянку за кадастровим номером або ж дізнатися цей номер. По кожній ділянці є дані про цільове призначення, вид використання та вид права на земельну ділянку. На карті кадастру є можливість накладати шари, де позначені землі природно-заповідного, лісового фондів, корисні копалини та посіви, а також багато іншої корисної інформації», – прокоментував ресурс Юрій Тацій.

По-друге, це Державний реєстр речових прав на нерухоме майно – https://kap.minjust.gov.ua/

«В електронному кабінеті цього ресурсу можна отримати інформацію про зареєстровані речові права на об’єкт нерухомості, обтяження прав (іпотеки, застави, рішення суду), правовстановлюючі документи на об’єкт, технічні паспорти будівель та споруд, рішення реєстраторів про реєстрацію та інше. Всю інформацію можна отримати за ідентифікаторами: адресою, кадастровим номером ділянки, реєстраційним номером об'єкта нерухомості, ідентифікаційними даними фізичної або юридичної особи», – зазначив Юрій Тацій.

По-третє, це Єдиний державний реєстр судових рішень – http://www.reyestr.court.gov.ua/

«За допомогою цього ресурсу за ключовим пошуковим словом можна перевірити, чи наявні судові справи стосовно певної ділянки або нерухомості», – йдеться у пості Юрія Тація.

«У Департаменті містобудування та архітектури ми часто користуємося й неофіційними джерелами, як то Google Maps, супутникові карти Києва. Є й інші гарні ресурси, які в одному місці збирають інформацію щодо повноти дозвільних документів по об’єктах будівництва», – додав посадовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ