Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Держдепі США підтвердили підтримку створення Палестинської держави

Сполучені Штати продовжують підтримувати створення незалежної Палестинської держави, і "не було жодних змін у політиці" з боку адміністрації щодо цієї мети.

Про це заявив речник Держдепартаменту США Метт Міллер, передає CNN.

"Ми чітко заявили публічно, що підтримуємо створення незалежної палестинської держави. Це була політика Сполучених Штатів протягом деякого часу. Це була політика цієї адміністрації. Ви бачили, як міністр говорив про це публічно", — сказав він.

Міллер додав, що США прагнуть розвитку незалежної палестинської держави "з реальними гарантіями безпеки для Ізраїлю", заявивши, що адміністрація Байдена вірить, що це найкращий спосіб забезпечити мир та безпеку для Ізраїлю, палестинців та ширшого регіону.

Він додав, що Державний департамент розмірковує, як створити незалежну палестинську державу та оцінює "будь-яку кількість варіантів" у рамках свого планування, щоб визначити, який буде ефективним та найкращим.

Хоча представник Держдепу відмовився розповісти деталі внутрішньої роботи, він сказав, що США оцінюють різноманітні варіанти, які вони обговорюватимуть з партнерами на Близькому Сході та в уряді США, "але жодних змін у політиці не відбулося".

На початку січня держсекретар США Ентоні Блінкен та інші офіційні особи США заявили, що тривалий мир неможливий без створення держави для палестинців.

"Ізраїль має припинити вживати кроків, які підривають здатність палестинців ефективно керувати собою", — сказав Блінкен. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ