Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Держприкордонслужбі триває акція «На шляху до доброчесності»

Держприкордонслужба продовжує послідовно та наполегливо реалізовувати антикорупційну відомчу програму. Про це Гал-інфо повідомили в прес-службі Держприкордонслужби.

Зараз у відомстві триває чергова акція «На шляху до доброчесності», мета якої – подальше підвищення правосвідомості персоналу та зменшення корупційних ризиків. Загалом з початку 2017 року в прикордонному відомстві вже зафіксовано 394 відмови прикордонників від неправомірної вигоди.

Під час нещодавньої зустрічі з прикордонниками Президент України Петро Порошенко ще раз зазначив, що кордон повинен бути прозорий для усіх законослухняних громадян, а тому основне завдання, яке стоїть перед прикордонним відомством, – це забезпечення високого сервісу для громадян, особливо після вступу в силу безвізового режиму. Тому, на виконання доручення Президента України, Держприкордонслужба робить усе можливе, щоб громадяни отримали якісний європейський сервіс під час перетину кордону і жорстко реагує на прояви зловживань серед особового складу.

Зауважимо, що курс на подолання корупції в прикордонному відомстві залишається незмінний. У разі виявлення ознак корупційних правопорушень, прикордонники притягуються до відповідальності в установленому законом порядку. Так, з початку року з ініціативи відомчих підрозділів внутрішньої та власної безпеки та у взаємодії з колегами з інших правоохоронних органів проведено 658 службових розслідувань і перевірок, до дисциплінарної відповідальності притягнуто більше 1,3 тисячі осіб, кримінальні провадження відкрито стосовно 62 прикордонників, 19 з яких засуджено, за негативними статтями звільнено 257 осіб, у т.ч. 18 – з позбавленням військового звання.

Лише впродовж останніх тижнів майже 40 посадових осіб Держприкордонслужби відсторонені від виконання функціональних обов’язків за суттєві упущення, як на рівні органів охорони державного кордону, так і в Адміністрації Держприкордонслужби.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ