Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Держстаті підрахували, скільки дітей народилося в Україні цьогоріч

Держстат оприлюднив дані про демографічну ситуацію. Станом на початок осені чисельність наявного населення в Україні становила 42,23 мільйона. Упродовж 8 місяців у нас народилося менше як чверть мільйона дітей – усього 226,55 тисячі. Торік за цей період на світ з'явилося 243,86 тисячі немовлят.

Про це повідомило видання Еxpres.online.

Загалом тенденція до зменшення рівня народжування в Україні спостерігається вже багато років. А ще сто років тому, як стверджують демографи, на територіях в межах сучасної України народжувалося близько 1,4 мільйона дітей за рік. За минулий рік в Україні з'явилися на світ усього 363,99 тисячі немовлят.

"На початку ХХ століття рівень народжуваності був значно більшим, ніж зараз, – розповідає Експрес-онлайн Світлана Аксьонова, провідна наукова співробітниця Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України. – У той час діти розглядалися як робоча сила. Адже треба було обробляти багато землі та утримувати домогосподарство. І кожна народжена дитина згодом ставала помічником для батьків. Загалом у сім'ях було в середньому 3-4 дитини. Та у нас є дослідження, де йдеться про дуже високі показники смертності серед немовлят. 

Сучасний демографічний перехід характеризується зниженням народжуваності. Зараз батьки більше дбають не про кількість дітей, а про те, щоб кожна народжена дитина отримала найкращі умови життя та розвитку. Тому у сім'ях виховується переважно одна або двоє дітей".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ