Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У "Дії" запустили сім нових соціальних послуг

Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі державних послуг "Дія" сім нових соціальних послуг, серед яких: оформлення субсидії, призначення або перераховування пенсії, оформлення довідок про страховий та трудовий стаж.

Про це повідомив віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Фейсбуці.

За словами очільника Мінцифри, також презентували програму доступності та безбар’єрності, яка була створена за міжнародними стандартами.

Федоров наголосив, що раніше, щоб оформити субсидію, треба було йти у ЦНАП, заповнювати заяву, приносити купу папірців або ж навіть їхати до райцентру.

"Зараз достатньо подати заяву на порталі Дія та підписати своїм КЕП. 30 хв на заповнення заяви у зручний для вас час. Заява автоматично надійде до органів соцзахисту, які призначають субсидії. Крім того, субсидія на більшість видів послуг ЖКГ буде продовжуватися автоматично, якщо у вас протягом року нічого не змінилося", - написав міністр.

Довідки ОК-5 та ОК-7 про трудовий і страховий стаж, витяг з реєстру застрахованих осіб і довідку про доходи пенсіонера можна також отримати онлайн через портал "Дія".

Як стверджує Федоров, вони є одними з найзатребуваніших в Україні, і щороку їх видають близько 3 млн і потрібні під час оформлення на роботу, для призначення пенсії, під час нарахування лікарняних, призначення допомоги з безробіття. Тут інструкція: https://youtu.be/o4Vp-SCgfZE.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ