Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Дніпрі показ фільму про Василя Сліпака зібрав повну залу

Допрем'єрний показ документального фільму «Міф», присвяченого пам'яті соліста Паризької опери Василя Сліпака, відбувся у Дніпрі, - Укрінформ.

«Ми використали безліч архівних відео, які збирали не один місяць по всьому світу. Через соціальні мережі звернулися до людей з проханням поділитися відео- та фотоспогадами про Василя Сліпака», - розповів режисер фільму Леонід Кантер.

У стрічці поєднали два жанри: кіно та концерт. У доробку переплітаються дві сюжетні лінії. Перша – оповідання Джанні Родарі «Джельсоміно в країні брехунів» - про хлопчика, що мав унікальний голос та боровся з його допомогою із негідниками. Друга – історія про Василя, який віддав свій голос і життя у боротьбі за Батьківщину. Над стрічкою працювали 17 місяців.

Василь Сліпак народився у Львові. Завдяки таланту та унікальному голосу став всесвітньо відомим. 19 років Сліпак прожив у Франції. Неймовірна кар'єра, друзі, любов – у нього було все. Але Революція Гідності та військові дії на Сході України змінили життя назавжди. Спочатку Василь очолював демонстрації на підтримку України у Франції, приєднався до волонтерського руху. А потім став до лав добровольців на Донбасі. У 1-й штурмовій роті Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» він був кулеметником. Позивний взяв «Міф» - на честь своєї ролі в опері «Мефістофель».

Глядачів на допрем’єрний показ фільму набралася повна зала, сиділи навіть в проходах. Байдужим стрічка не залишила нікого – плакали та аплодували всі.

Серед глядачів була й дружина «Сім'янина» - загиблого бійця-побратима Сліпака.

«Фільм показує, за що воювали Міф і мій чоловік. Заради чого вони боролися та загинули», - поділилася дружина «Сім’янина» Андрія Широкова Ганна Счасна.

Василь Сліпак – український оперний співак, соліст Паризької національної опери, волонтер, учасник бойових дій на сході України. Загинув у бою від кулі снайпера 29 червня 2016 року у смт Луганське Донецької області в околицях Донецького аеропорту. Кавалер ордена «За мужність» І ст., Герой України, кавалер ордена «Золота Зірка».

З 26 січня триває прем’єрний тур авторів фільму «Міф» містами України. Всеукраїнський прокат кінострічки «Міф» розпочнеться з 8 лютого.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ