Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпрі суд вирішуватиме: чи викладати історію України українською?

Завуч дніпровської школи № 108 подала позов на бійця ЗСУ за те, що він “принизив її честь та гідність”, вимагаючи вести уроки з історії України державною мовою. Про це військовий Дмитро Сундуков написав на своїй сторінці у Facebook, передає Дніпроград.

"Суд відбудеться 29.01 о 10-00 у Самарському суді, м.Дніпро, де я повинен розповісти чому завуч школи №108 не викладає своі години українською (тому що не знає рідноЇ) та чому на час розгляду справи я знаходжусь в армії (в АТО я, тут є більш важливі справи)", - повідомив Дмитро Сундуков.

Також боєць опублікував скріншоти зі сторінки завуча, на яких зафіксовано як вона вітає усіх із "Днем Перемоги", а також повідомив, що ця особа брала активну участь в організації так званого "безсмертного полку", змушуючи дітей виходити на вулиці Дніпра із "дідивоювалами" на палицях.

"Особа робить "безсмертний полк" вигоняючи діточок з дерев’яшками в руках та плакатами мертвяків російської армії... Вже загинули тисячі українців на Донбасі, а ми робимо на своїй сторінці "безсмертні полки", а на критику вже є позив про наклеп до бійця АТО та його дружини", - підсумував Дмитро Сундуков.

29 січня громадськість дізнається від суду, чи є "приниженням честі та гідності" вимога вести уроки українською мовою в українських школах. 

Історична правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ