Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі голова суду незаконно заборонив зйомку журналісту

22 серпня у Дрогобицькому міськрайонному суді Львівської області голова суду Андрій Хомик, порушуючи норми Закону України «Про судоустрій і статус суддів», заборонив редактору львівського інтернет-видання «Правком» Віктору Корнієнку проводити фото- та відеозйомку на засіданні у цивільній справі.

За словами журналіста, дане рішення обґрунтовувалось  тим, що проти фільмування судового засідання виступає представник відповідача. Тим самим з боку судді було грубо порушено норми Закону України «Про судоустрій і статус суддів», який дозволяє учасникам судового процесу, іншим особам, присутнім у залі судового засідання, представникам засобів масової інформації проводити  фотозйомку, відео- та аудіозапис у залі судового засідання без отримання окремого дозволу суду (ч. 3 ст. 11. даного закону).

- Під час судового засідання, яке відбувалося не у залі, а в кабінеті голови суду розглядалася справа за позовною заявою ТзОВ «Маслоленд» до гр. Поптика І.М. про компенсацію судових витрат відповідача. – розповів «Гал-інфо» Віктор Корнієнко. – Дана справа  мені цікавила у зв’язку з проведенням журналістського розслідування,  під час якого було встановлено, що в  Дрогобичі тривалий час діє група осіб, яка позичає місцевим мешканцям під проценти  грошові кошти, а потім привласнює їхні майно. Ідеться про схему, що схожа на продумане шахрайство.  Реалізується вона  шляхом отримання від позичальників розписок про одержання грошових сум, які опісля (після того як борг віддається іншим майном – товарами, заставним майном) позичальникам не повертаються та за якими через Дрогобицький міськрайонний суд вирішується питання про стягнення боргу. Таким чином борг стягується у подвійному розмірі.

З приводу дій голови голови Дрогобицькому міськрайонного суду Львівської області Андрія Хомика журналіст Віктор Корнієнко має намір звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ