Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У Дрогобичі горіла квартира: вогнеборець у позаслужбовий час врятував власника

7 лютого у м. Дрогобич на вул. Грушевського,44 у квартирі на третьому поверсі чотириповерхового житлового будинку, спалахнула пожежа.
фото - пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області

Про це інформує пресслужба ГУ ДСНС України у Львівській області.

Водночас начальник караулу 7-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Трускавець Андрій Фок, який перебував поза службою, під час спілкування з колегами Андрієм Живчиним та Іваном Слуцьким - головними інспекторами Дрогобицького районного управління ГУ ДСНС України у Львівській області - помітили, як із вікна квартири на третьому поверсі чотирьохповерхового житлового будинку вибивається густий чорний дим.

Не гаючи часу, чоловіки кинулися до будинку та почали евакуацію людей із задимлених помешкань. Під час порятунку мешканців Андрій Фок почув, як у квартирі, де виникла пожежа, чути стогін людини. Незважаючи на сильне задимлення та високу температуру, Андрій  увійшов до палаючої квартири, де на підлозі виявив чоловіка, якого виніс на сходову клітину. Потерпілим виявився власник квартири.

Після цього до місця події прибули Дрогобицькі рятувальники. Надзвичайники під'єдналися до спеціальних апаратів захисту органів дихання та зору і почали ліквідовувати займання та рятувати людей, які ще залишились у помешканнях дому.

Вогнеборці за допомогою висувної драбини врятували з задимленої квартири на 3 поверсі 5-місячне немовля та батьків. Також за допомогою автодрабини з 4-го поверху врятували двох дітей віком 9 та 12 років.

Всього під час пожежі врятували 9-х людей, з них - трьох дітей.

О  11:34 пожежу локалізували та о 11:42 ліквідували у складі ланки газодимозахисної служби.

Внаслідок пожежі отримав 70% опіків тіла власник 1965 року народження, якого у важкому стані госпіталізували до Дрогобицької міської лікарні.

Вогонь знищив речі домашнього вжитку на площі 20 кв. м

У ліквідації пожежі брали участь 11  рятувальників особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ