Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі на Львівщині ветеран АТО оголосив сухе голодування

Учора, 29 липня, ветеран АТО, боєць батальйону ім. Генерала Кульчицького Андрій Коваленко оголосив безстрокове сухе голодування у знак протесту проти блокування Дрогобицького районного сміттєзвалише у с. Брониця, повідомила прес-служба "Народного контролю".

Так, учора у Дрогобичі відбулося віче щодо вирішення проблеми сміття у місті та регіоні, ініційоване міським головою Дрогобича Тарасом Кучмою.

Метою віче було прийняття резолюції, яка б дала можливість у правовому полі врегулювати ситуацію із блокуванням Дрогобицького сміттєзвалища біля Брониці. Резолюцію врешті ухвалили  одностайним рішенням учасників віче.

Водночас під час віче до виступу запросили ветерана батальйону оперативного призначення ім. Генерала Кульчицького Василя Леськіва та Голову благодійного фонду Ветеранів добровольців та інвалідів батальйону оперативного призначення ім. Генерала Кульчицького Андрія Коваленко. Під час виступу Андрія Коваленка з боку окремих учасників віче (як згодом вдалося з’ясувати, від представників села Брониця), на адресу АТОвця пролунали фрази: «Ганьба», «Банда», «Тітушки», «Скільки вам заплатили?», «Начіпили бляшанки і ходять як півні».

Після почутого Андрій Коваленко пішки вирушив до Дрогобицького сміттєзвалища, де з 14:00 розпочав сухе голодування. Як повідомили побратими Андрія, АТОвець не вживає їжі та рідини. Своє рішення чоловік пояснив як протест проти беззаконня, яке чинять блокувальники Дрогобицького сміттєзвалища, а також протест проти прихильників блокади сміттєзвалища, які на віче своїми вигуками образили честь та гідність присутніх воїнів.

Також побратими Андрія зазначають, що не очікували таких закидів на Галичині.

«Схожі фрази звучали на нашу адресу від прихильників ДНР та ЛНР, на сході. Нас обзивали «бандерівцями», «фашистами». І ми розуміємо вчинок Андрія, який сам мало не втратив життя, коли тут на Галичині, нас — тих, хто жертвував своїм здоров’ям і життям, починають обзивати «півнями з бляшанками», «бандою», «запроданцями». Ми ж не бажаємо нікому зла. Ми просто намагалися донести до всіх, що сміттєва блокада Дрогобича – це політичне замовлення. А людям треба з розумом вирішити цю проблему, сівши за стіл переговорів, а не мовою ультиматумів», – зазначили побратими Андрія.

«Ситуація із вивозом сміття у Дрогобичі сягнула крайньої точки кипіння. Як бачимо, люди готові до радикальних кроків. Проблема, яку штучно створили, триває вже півроку і потребує негайного вирішення. Ми маємо шукати рішення, аби не допусити подальшого загострення, не допустити, аби  потерпіла людина, ветеран АТО, а Дрогобич та увесь район не стали територією екологічного лиха», – коментує депутат Львівської обласної ради, що представляє Дрогобич Андрій Ковч.

Довідка.

Андрій Коваленко – ветеран АТО, учасник бойових дій. Сьогодні за станом здоров’я не бере участь в АТО, однак 2014-2015 роках був бійцем батальйону ім. Генерала Кульчицького, брав участь у бойових операціях у Слов’янську та Дебальцево, де був серйозно пораненим. Мета протесту Андрія: віднайдення діалогу між Броницею та Дрогобичем, компромісне вирішення питання розблокування Дрогобицького сміттєзвалища, виконання правоохоронними органами закону іменем України. Голодування безстрокове до повного вирішення проблеми.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ