Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дрогобичі оновили тарифи на послуги паркування

Рішенням виконавчого комітету Дрогобицької міської ради внесено зміни в попередні рішення та затверджено плату за користування місцями для паркування транспортних засобів на відведених майданчиках для паркування та в центральній частині міста.
Фото: Дрогобицька міська рада

Мова йде про паркувальні майданчики на вулицях Шолом-Алейхема, Миколи Лисенка, Івана Франка, Данила Галицького, Пилипа Орлика та центральній частині міста Дрогобич, де присутні шлагбауми.

Проєкт рішення та розрахунок вартості місць паркування доповів членам виконкому керівник КП «Служба муніципального управління» Володимир Суда.

Відповідно до прийнятого рішення, вартість 1 години місця паркування транспортного засобу на облаштованих паркувальних майданчиках по вулицях Шолом-Алейхема, Миколи Лисенка, Івана Франка, Данила Галицького становитиме 15 гривень. На паркувальному майданчику по вулиці Пилипа Орлика – 10 гривень за 1 годину. А в центральній частині міста, де присутні шлагбауми – 20 грн за 1 годину.

Платні зони паркування були облаштовані в місті для того, щоб навести порядок з хаотичним паркування транспортних засобів та розвантажити центральні вулиці міста від скупчень транспорту.

Що необхідно знати про збір за місця для паркування транспортних засобів

На платних майданчиках працюють паркомати. А на парковках по вулицях Івана Франка, Пилипа Орлика, Данила Галицького та Миколи Лисенка доступне паркування за допомогою мобільного застосунку UNIP.

Обслуговує платні паркувальні майданчики в місті КП «Служба муніципального управління». За 2023 рік дохід від діяльності підрозділу з паркування склав 2 млн 667 тис. грн. Із них – КП «СМУ» сплатило податків до бюджетів усіх рівнів із діяльності підрозділу з паркування – 2 млн 577 тис. грн. Із них: ПДФО – 132 тис. 700 грн, ЄСВ – 100 тис. 60 грн, військовий збір – 11 тис. 100 грн, збір за паркування – 1 млн 888 тис. грн.

У випадку несплати за паркування транспортного засобу передбачений штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування (згідно з ст. 152-1 КупАП). Штрафи виписує відділ контролю та безпеки Департаменту міського господарства. За порушення правил паркування громадяни сплатили 1 млн 467 тис. грн.

У межах програми «Дрогобич – розумне місто» на Інтернет-порталі міської ради розміщено інтерактивну мапу паркування, якою можна скористатися за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ