Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Надзвичайні події

У Дрогобичі підрахували скільки місту буде коштувати понеділкова стихія

Як повідомили Гал-інфо 14 лютого у прес-службі Дрогобицької міської ради, сильні шквали вітру, які вирували у Дрогобичі впродовж 10-11 лютого, принесли Дрогобичу значні збитки.
Фото: Дрогобицька міська рада

Найбільше збитків завдала понеділкова стихія, внаслідок якої на житлових будинках, а також будівлях освітніх установ та закладів охорони здоров`я пошкоджено або ж взагалі зірвано дахи. Окрім цього стихія повалила десятки дерев та обірвали лінії електропередач, залишивши частину Дрогобича без електропостачання.

Надзвичайники спільно з комунальниками впродовж останніх днів працюють у посиленому режимі, щоб ліквідувати наслідки негоди.

У відділі з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення озвучили суму, в яку обійшлася Дрогобичу дводенна стихія.

За попередніми підрахунками збитки від стихії становлять близько 550 тисяч гривень.

Для ліквідації наслідків негоди кошти виділяють як з резервного фінансового фонду міського бюджету, так і з резервного матеріального фонду міського бюджету.

Стихія пошкодила 59 житлових будинків, які перебувають на балансі КП ʺУправитель ЖЕОʺ. Загальна орієнтовна сума збитків сягає 521 тисячу 350 гривень. У 9 будинках аварійно-відновлювальні роботи вже проведено, у ще 1 частково виконані, у ще 49 будинках тривають роботи.

Для проведення цих робіт з міського резервного фонду виділено вже 164 тисячі 298 гривень.

Окрім цього, пошкоджень зазнали 5 загальноосвітніх начальних закладів міста та 2 заклади дошкільної освіти – ЗДО №6 та №19.

Заклади охорони здоров`я, зокрема хірургічне відділення КНП ʺДрогобицька міська лікарня №1ʺ, а також інфекційне відділення та відділ охорони здоров`я також уразила негода.

Для ліквідації пошкоджень у закладах освіти та охорони здоров`я з міського матеріального резервного фонду виділили матеріально-технічних ресурсів на загальну суму 23 тисячі 640 гривень. Аварійно-відновлювальні роботи тривають досі.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, внаслідок несприятливих погодних умов (сильний вітер), що пройшли 10 лютого на території Львівської області було пошкоджено дах в 89 будівлях та повалено 13 дерев.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ