Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Дрогобичі приходять до підприємців та застерігають їх працівників від нелегальної роботи

Як повідомив 30 січня сектор з питань праці Дрогобичької міської ради, роз`яснювальна робота щодо незаконності роботи неоформлених працівників у Дрогобичі тривають

Фахівці сектору з питань праці виконавчих органів Дрогобицької міської ради з інформаційною метою відвідали підприємців торгівельної сфери та організації харчування Дрогобича. З метою надання вичерпних консультацій щодо важливості легального працевлаштування до інформаційної акції долучились також представники Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості, Дрогобицького управління ГУДФС у Львівській області, Дрогобицького управління ГУДФС у Львівській області.

Відтак, роботодавців закликали дотримуватись норм трудового законодавства, розказали про вимоги до оформлення трудових відносин, про аспекти проведення інспекційних відвідувань щодо виявлення неоформлених працівників та відповідальність за порушення законодавства про працю.

Працівників застерегли: погоджуючись працювати нелегально, вони повністю позбавлені усіх прав та соціальних гаранті, а також, у випадку виникнення непорозумінь чи конфлікту із роботодавцем – можливості себе захистити.

Крім того, суб’єктам господарської діяльності роз`яснили, що мета таких перевірок не знищувати бізнес, а розвивати, не накладати штрафи, а інформувати про норми законодавства з метою недопущення порушень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ